tiistai 28. kesäkuuta 2011

Plattlingin MM-kisahuumaa

Freestylemelonnan MM-kisat melottiin juhannusviikolla Saksan Plattlingissa. Koska Paula meloi Suomen joukkueessa, oli aika itelläkin lähteä kattomaan tämän tason kisoja paikan päälle. Paula meni edeltä autolla paikan päälle treenaamaan ja ite lensin perässä kisaviikon maanantaina Muncheniin ja siitä edelleen junalla Plattlingiin.

Tiistaina kisat alkoivat karsinnoilla ennen varsinaisia finaaleja, jotka melottiin lauantaina kaikkien lajien osalta. Kisapaikan hontto oli hyvässä kunnossa vaikka se välillä muuttuikin veden korkeuden vaihtelun vuoksi. Veden korkeus vaihteli harjoituksissa ja kilpailujen aikana 155 cm - 227 cm. Alimmalla virtaamalla pohja tuli epämiellyttävän lähelle, isommalla virtaamalla pito parani ja aaltoliikkeetkin oli mahdollisia. Tunnelma paikan päällä oli rento ja leppoisa. Kisajärjestelyihin oli panostettu selkeästi normaalia freestylekisaa enemmän ja paikalla oli runsaasti kajakkien ja melontavarusteiden valmistajia, joiden tuotteita sai myös testata.


Kisapaikka joen toiselta puolelta katsottuna

Kisa-aalto alkuerien vesitilanteessa

Kun paikalla oli maailman huippumelojat, oli melontakin sen näköistä. Liikkeiden suoritusvarmuus näytti samalle kun ruisleivän syönti itellä. Taso on todella kova junnupojista ja tytöistä isoihin poikiin ja tyttöihin.

Paulalla kisat menivät hyvin. Alkuerissä Paula poksautteli neljänneksi ja neljännesvälierissä loppusijoitukselle 12. Suomen junnuista Teemu Väliahdet meloi upeasti itsensä finaaliin ja finaalissa sijalle 4.


Paula keskittyy suoritukseen alkuerissä

Suoritus käynnissä

Kisakatsomo

Koska Plattlingin hontto on koko joen levyinen ja kisapaikkana toimi vain kaupungin puoleinen laita, pääsin itekin vesille. Vaikka akanvirrassa sai jonotella, sain kuitenkin hyviä settejä melottua viikon aikana. Kun paikalla oli mahdollisuus testata kajakkeja, kävin koemelomassa ZED:n uuden hiilikuitusen pelipaatin ja GuiGuin 2010 päivitetyn hiilikuitumallin. En tykännyt Zedistä pituuden ja muotoilun vuoksi, mutta Guigui tuntui hyvälle. Pieni polte kieltämättä jäi kuituseen paattiin ja saa nähdä tuleeko joskus hankittua, saa nähdä...


Koti joen äärellä

Guiguin testausta








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti