torstai 25. elokuuta 2011

Kymijoki, Tormivirta 138 m3

Pernoonkoskien Tormivirta oli hyvässä iskussa 138 kuution virtaamalla. Kosken ykkös hontossa pystyi vetämään pitkiä surffeja. Voltit ja kärryt oli mahdollisia vaikka välillä pohja tuntuikin kajakin keulassa, kermatekniikka tuntui toimivan tässäkin paikassa. Keskityttiin mc nastyjen treenaamiseen johon paikka tuntui soveltuvan erittäin hyvin. Phonix yritykset huuhtoutuivat nopeasti pois.




Tormivirran peliaalloot. Yritin setin alussa mennä kuvaamaan kuvassa näkyvälle laiturille joka oli ajelehtinut virran mukana kosken niskalle. Lauturi tuntui olevan hyvin kiinni, mutta kun sain peiton auki laituri lähti liikkumaan alas päin ja seurauksena melkein uintikeikka. Onneksi sain pienen akanvirran kiinni ja peiton räpellettyä paikalleen.




Paula treenaa mc nastyä ykkösessä.




Jotain sen tapaista itelläkin



Koskessa toimivat tällä virtaamalla 2 ja 3 aaltokin. Kakkosessa pystyi spinnaamaan ja blunttaaman oikealle kädelle. Paula sai lähtemään myös oikean käden helixejä. Kolmosaalto oli surffattavissa ja jotain vasurin bluntin tapaista sai lähtemään.




Menoa kakkosaallossa.




Helix yritystä. En saanu aivan pysymään aallossa.


Vaikka kosken aaltoihin ei ole akanvirtaa saa tällä virtaamalla itsensä aivan puhki yhen suffin aikana, joten kantaminen kivipadon yli ei tunnu lainkaan pahalta. Pienellä liukukisko rakennelmalla saisi tämän pienenkin kantamisen haitan pois. Toivottovasti koskelle pääsee 150 kuution virtaamalla, jolloin uskon ykkös honton olevan parhaimmillaan. Paikka näyttää olevan herkkä virtaama muutoksille sillä 120 kuutiolla en pitänyt mistään kosken aallosta.




Rannalta löytyneitä luonnon antimia.




Pari tattia oli rakentaneet laavun sateen suojaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti