tiistai 8. tammikuuta 2013

Maastopyöräilyä talvella


Moni luulee, että tätä lajia voi harrastaa vain kesällä. Tämä ei pidä kuitenkaan paikkaansa, koska ihmisen tallaamia polkuja on metsät täynnä kaupunkien lähialueilla. Varsinkin koiranomistajat ovat aktiivisia polkujen rakentajia taajamien alueille. Talvipoluilla ajaminen vaatii hieman totuttelua, kun urat ei ole yleensä kovin leveitä ja välitön palaute tulee heti uralta poikettaessa. Tasapaino kehityy kuitenkin nopeasti ja antaa kesän linjolle lisää paukkuja. Tallattujen polkujen lisäksi täällä pääkaupunkiseudulla pidetään muutamia enskaratoja talvella auki lapioimalla lumisateen jälkeen urat puhtaaksi. Lumilapio onkin ensakpyöräilijän vakiovaruste näillä kulmilla. Kun aloittaa lenkin tunnin lapiointisessiolla ei tarvii enää muuta alkulämmittelyä :)

Espoon Karakallio on yksi parhaista talvipyöräilypaikoista pääkaupunkiseudulla. Alla on kypäräkameravideo talviradoista, jotka oli kuvaushetkellä jäätyneet huippukuntoon.

Karakallio winter bike park from Janne Varonen on Vimeo.
2 kommenttia:

  1. Millä renkailla ajat?

    Kärppä

    VastaaPoista
  2. Ensin ajoin ilman nastoja pienillä paineilla, mutta nyt on edessä ja takana nastat: swalben ice priker po:t. Kyllä suosittelen nastoja alle, pito on uskomaton ja ei tarvii pannutella niin paljon

    VastaaPoista