keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Wave to wave trip

Kesäkuun parin ekaviikon plan oli meloa Muonion Kelokurkkiota, Lieksan Neitokoskea ja Venäjän Tivdian aaltoa. Visiitti Moniojoen Kelokurkkiolle oli itselle ensimmäinen ja kiinnostus oli kova nähdä ja meloa kuuluisaa Engineer-aaltoa. Vesi oli rajajoessa liian korkealla tähän aaltoon, mutta kakkosaalto (outback-wave) toimi ja siinä sai hyviä pomppuja. Aallon melominen oli kuitenkin raskasta noin 200m kantomatkan takia. Visiitti Kelokurkkiolle jäi lyhyeksi, mutta jos Engineer-aalto toimii on se varmaankin juttujen arvoinen.

Aapo surffaa Engineer-aaltoa

Kelokurkkion Outbackwave jossa sai hyviä pomppuja. (Kuva: Mikeal Lantto)

Muoniosta suunnattiin Kattilakosken kautta Lieksaan jossa päästiin melomaan Neitikoskea hyvällä virtaamalla. Tämä hyvä virtaama eli 170 - 180 kuutiota, mahdollistaa laadukasta aaltomelontaa toimivilla akanvirroilla.

Neitikoski aaltona

Paula blunttaa


Lieksasta oli aika startata aamuvarhaisella valtakunnanrajalle ja siitä edelleen Venäjän Tivdian kylään, jossa odotti kisaviikonloppu ja hyvin toimiva aaltohontto.

Tivdian risteys reilu 100 km Petroskoin pohjoispuolella

Aalto ja akanvirrat


Veäläiset järjestivät huikean melontatapahtuman jossa lajeina oli freestyle, big air ja boatercross. Kilpailu oli samalla Venäjän mestaruuskisa sekä Euraasian mestaruuskisa. Ulkomaalaiset melojat olivat alkuerien jälkeen heateissa ylimääräisinä, joten tulokset saatiin kerralla molempiin kilpailuihin. Kisaajia oli runsaasti, kun freestylekisassa naisia oli 17, miehiä 30 ja kokonaisuutena eri lajeissa varmaan 60 melojaa. Hyvä meininki ja Paulan kanssa osallistuttiin freestyleen ja crossiin. Big air hyppyri ei nimeä huutanut. Freestylessä olin 10. ja Paula 5. Lisäksi osallistuimme paikallisten järjestämään tuomariseminaariin. Tivdian kilpailu on kasvanut vuosivuodelta ja fasiiliteetit sitä myötä, tänä vuonna paikalla oli melojia Venäjän ja Suomen lisäksi Iso-Britanniasta, Puolasta ja Ukrainasta. Tivdian virtaama oli tällä reissulla paras mitä olemme siellä meloneet.

Muutama surffari oli myös nautiskelemassa aallosta

Volttia kisassa

James Bebbington heittää Pan amia

Paula kisarunissa

Tivdian kisanäyttämö, joka on kehittynyt huimasti viime vuosinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti