sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Viimeiset surffit Valkoisella Niilillä

Viime kesänä kantautuneet jutut toisen ison padon rakentamisesta ja sen nopeasta valmistumisesta Valkoiselle Niilille sai varaamaan lennot ja majoituksen Ugandaan tälle talvelle. Main plan oli lennot Istanbulin kautta Turkish airlinellä Entebbeen, josta taksilla Hairy Lemonin saarelle telttamajoitukseen, melontaa setsemän päivää ja välissä ruokaa, aurinkoa ja unta.

Meloimme Nile Special aaltoa iltaisin ja parina aamuna Club-aaltoa, joka oli kerran kohtuullisessa iskussa riittävän alhaisen vedenkorkeuden ansiosta. Nile Special oli parina iltana todella hyvä meidän makuun ja kuituvehkeillä lähti ilmavia mooveja. Alussa meni taas muutama päivä totutteluun isoon veteen ja tuli otettua Specialin alla muutama uintikin, onneks laitoin ilmapussit kajakkiin.

Club-wave 

Paula blunttaa clubissa

Paulan air blunt Nile Specialissa

Kirjoittajan surffia specialissa

Välillä vasurillekin

Nile Specialin koski kokonaisuudessaan


Hairy Lemonin saari ja sen palvelut, Ugandan luonto sekä ihmiset tekivät taas ison vaikutuksen, joka kannattaa kokea. Vielä on saaren yrittäjän mukaan 18kk aikaa blunttailla Nile Specialissa, kunnes vesi alkaa nousemaan. Nousun nopeus ei ole tiedossa, mutta pato on valmis 30kk kuluttua. Padon lopullisia vaikutuksia on vaikea arvioida, mutta useat kosket tulevat tuhoutumaan, todella harmillista!!


Kiitos Uganda ja Hairy Lemon!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti