sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Saltdalenista sanottavaa- YläyläRana

 

YläyläRana...miten typerän kuuloinen nimi voikaan jokipätkällä olla? Toisaalta, kun ollaan keskellä Keski- Maan maisemia niin kai se nimi on  ihan oikeutettu. Jokatapauksessa, alla kuvia siitä, mitä kaiken sen Saltdalenissa tehdyn kantamisen ja Grönfjellågalla melomisen välillä tehtiin. Vedenjakaja jakoi vedet: Mordorissa liikaa vettä, Gondorissa hitusen liian vähän. YläyläRana kuului tällä reissulla siis Gondoriin. Ajo-ohjeet tälle joelle on sillälailla, että kun ajetaan Lönsdalilta vedenjakajan yli E6:sta kohti Mo i Ranaa, niin Rana- joen tullessa vasemmalle kädelle aletaan katselemaan hyvää Put-in paikkaa. Put-in paikkoja löytyy pitkin matkaa, kunnes joki menee piiloon.  Lopetus sitten taas on kätevästi E6:n varrella olevalle leirintä-alueelle, nimeä en nyt muista. Me meloimme sellaisen reilun neljän kilsan pätkän.

Säädetään meininki kohdalleen.

Niin kivaa että keulii.
 

Janne poksauttaa. Halonen kuvaa elokuvaa.
Into the great white open...

...and under the skies of blue. Tai jotain.

 
Koskimelojan tunnetilat.
Undercuttia ihmettelemässä. Näitä tuntui tällä joella riittävän. Kannattaa katsella.
...niin. Taustalla syy, miehen kädessä seuraus. Hyvä näin.
Alla vielä kuva Ala-Lönsdalilta, Mordorin  Sauronin laaksosta. Paljon muuta elämystä ei tältä joelta saatukaan  kuin tämä muinaisten koskimelojien initiaatioriittinä tunnettu "siivilähyppy". No, kyllä Janne ja Aapo sieltä jotain meloikin. Täällä melottiin ilmeisesti koko pätkä...joo, se on vitosta se. Komea joki kaikenkaikkiaan!
Aapo ja siivilähyppy.

Juttu: Tommi
Kuvat: Poks-tiimi

2 kommenttia:

  1. Kannattaa tai oikeastaan täytyy pitää mielessä, jos suunnittelee melomista Norjassa!


    http://www.countryclubuk.com/rodroom/gyrodactylus.htm

    VastaaPoista
  2. Jep, toi on hyvä huomio! Hattfjelldalenin alueella desinfiointi tulikin ilmeisesti sakon uhalla pakolliseksi. Ranan aluetta koskien kysyimme asiaa E6:n varressa olevasta turisti-infosta: eivät olleet kuulleet koko asiasta...ehkä siksi, koska tuon infon mukaan Ranan alue olisi infektoitunut? Tosin tuon mukaan myös jollainlailla käsittelyn alla. Kaikenkaikkiaan tärkeä asia muistaa, ja ainakin allaolevasta linkistä löysin suomenkieliset ohjeet, joilla loisesta pääsee eroon ennen poksauttelureissujen tekemistä: http://www.evira.fi/attachments/elaimet_ja_terveys/elaintaudit/lohiloinen.pdf
    Meillä kamat olivat kuivat mennessämme.

    VastaaPoista