sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vålån ja Enan

Kesälomalla oli taas aika suunnata auton keula kohti Norjan koskia ja vuoria. Retitimme matkalle tarkoituksella Åren jossa oli aika avata creekkaus tämän vuoden osalta. Aloitimme Vålånista, joka oli hyvä lämmittely laskupaatilla melomiseen ja koskien lukemiseen. Joen virtaama oli vähäinen saavuttuamme paikalle, mutta yön vesisade nostatti virtausta kivasti yli kymmenelllä sentillä.

Paula tarkastelemassa Vålånin ensimmästä koskea

Hauska droppi

Vålånin luiskassa


Vålånin jälkeen suuntasimme jännityksellä Enanin take outiin lukemaan vesimittaria, joka näytti noin kolmosta. Olin melonut Enanin aikasemmin alle kahden virtaamalla. Kävimme iltakävelyllä put innissä ja samalla roudasimme sinne jo toisen kajakin. Tarkastelimme joen alkuosaa ja 6m vesiputousta, jotka näyttivät tällä virtaamalla todella vauhdikkaille. Onneksi vesisade loppui ja seuraavana aamuna virtaama oli laskenut vesimittarisa kakkoseen. Tämä rauhoitti huomattavasti mieltä melontaan lähtiessä.

Enanin alkuosan droppi

Paula dropissa

Enanin luiskia
Päivän aikana tuli selväksi, että meillä oli hyvä virtaama tähän jokeen, matalat osuudet oli hyvin melottavissa ja jyrkimmissä osioissa oli sopivasti jämäkkyyttä. Tarkempia tietoja pätkistä löytyy jokien  aikaisemmista teksteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti