keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Paskat synttärit vol.3

Pettämätön suunnitelma. Melontaa Neitikoskella, pyöräilyä Mustavaaralla ja lopuksi häpeilemätöntä itsensä kehumista hyvän ruuan äärellä ja sauna. Paskat synttärit. Ei voi mennä pieleen, eikä mennyt. Mitä nyt iän myötä askeleet lyhenevät ja aistit heikentyvät. Hapenottokyvyn heikentyminen alkaa jo nuorella aikuisiällä. Kuulo heikentyy tasaisesti.
Ikääntyessä kasvojen rypyt lisääntyvät, iho ohenee ja kuivuu, hiukset harventuvat ja harmaantuvat, vyötärö pyöristyy. Vaikeudet muistaa nimiä ja puhelinnumeroita alkavat jo 30 vuoden iässä. Spatiaalinen muisti heikkenee eikä auto aina löydy heti parkkipaikalta.
Kyky muistaa tunne-elämysten yksityiskohtia säilyy kuitenkin yhtä hyvänä kuin nuorilla aikuisilla. Äkkiä siis melomaan.Choose your weaponMitä mitä, mikä mikä?

Terveysliikunnan tunnuspiirteitä ovat säännöllisyys, kohtuukuormitus ja jatkuvuus. Kohtuullisesti kuormittava liikunta tarkoittaa mitä tahansa fyysistä toimeliaisuutta tai liikuntaa, jonka aikana hengästyt jonkin verran, mutta pystyt kuitenkin puhumaan. Keski-ikäisellä ihmisellä jo reipas kävely vastaa kohtuullista kuormitusta. Alamäkeen pyöräily keventää kivasti rasitusta ja puhuminen suorituksen aikana on helppoa. Äkkiä siis Mustavaaralle ajamaan.


Synttärisankari ja paparazzi
Tommi tässä todistaa, että liikunta ei estä vanhenemista, mutta liikunnalla voi pitää yllä tasapainotaitoa ja ehkäistä kaatumisia ja saada hyvän mielen, yksin tai yhdessä liikkuen. Myöhemmin tuli todistettua että liikunta parantaa myös unen laatua

Mustavaara yllätti positiivisesti. Kiva paikka ajaa!Vaikka keho heikkenee ja hidastuu, niin kyky rakastaa, leikkiä ja nauttia elämästä eivät välttämättä vähene. Älykkyys voi syventyä viisaudeksi ja suhteellisuudentaju lisääntyä, ja hidastumisen korvaa kokemus.


Johtoryhmä

Helvetin hyvin menee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti