maanantai 11. heinäkuuta 2011

Enan

Enan sijaitsee Ruotsin Åresta about 50 km Trondheimin suuntaan. Joessa on noin 5 km pituinen hieno laskupätkä joka sisältää eri tyyppisiä koskia, mutta sokerina ei pohjalla vaan aika alussa on 6m korkea cleani vesiputous. Laskupätkän vesimittari löytyy take out sillalta.



Kun mittari on 2, kuten meillä sattui olemaan on optimaalinen vesitilanne. Pätkän kosket on konaisuutena aika jyrkkiä, joten mikäli vesi nousee yli 3 lukeman on tarjolla aika hapokasta meininkiä. Jos taas vesi on alle 1 voi joissakin paikoissa olla hankala päästä eteen päin. Kun veden korkeus on 2 niin pätkän vaikeusaste ei ylitä missään vaiheessa luokkaa 4.

Laskupätkän put in. Tänne joutuu kantamaan Rundhögenin tieltä 40 minuuttia, koska tiellä on puomi. Puomin kohdalla on hyvä parkkipaikka jostä löytyy WC ja roskis. Paikkaa soveltuu hyvin myös yöpymiseen.

Kuvat kertoo parhaiten


Leiripaikka Rundhögenin puomilla

Hike in

Hunajainen putous jossa ei boofi lävähtänyt

Jarmolla lävähti tässä ja muissakin dropeissa

Sauli

Tommi Enan koskissa

Aapo linjoilla

Jarmo ja varma boofi

Sauli Enan viimeisessä möläyksessä. Tämän möläyksen hontossa tais kaikki olla hetken pinnissä.


Laskupätkän lisäksi löysimme Enanin alavirrasta yhden möläyksen joka piti käydä poksauttamassa. Kajakit on kätevää laittaa vesille maantiesillalta ja ottaa pois möläyksen jälkeen joen itäpuolelle retkeilymajan pihaan. Koski ja laskulinja on parasta tarkastella länsipuolen rannalta. Möläyksen alussa on houkuttelevan näköinen booffilippa joka tippuu kallioluiskaan, mutta alapuolen kallio viettää jyrkästi laskusuunnassa vesemmalle jossa on ikävännäköinen syöveri. Kallion kaltevuutta ei huomaa länsipuolen rannalta.

Enanin alempi möläys

Aapo

Tommi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti