tiistai 15. toukokuuta 2012

Vilppulankosken munahontto

Käytiin Jannen kanssa harjoittelemassa buuffausta, lossausta ja melttausta Vilppulankosken munahontossa 11.5. Vettä koskessa virtasi likimain 70 mottia: akanvirta oli keskisuomalaisittain humppaava ja vesi muutenkin vauhdikasta.
Siellähän sitä, munahontossa
Koski koostuu kahdesta haarasta, lisää teknistä tietoa: www.koskimelonta.com, kohdassa Kosket ja Etelä-Suomi.  Toki alue on synkintä Pirkanmaata, tai ainakin sen veronkantoalueen reunamaita, mutta tarjoaa hyvän harjoittelupaikan monenlaiseen koskimelonnan harrastamiseen! Laskijan kannalta katsottuna vasen haara on vauhdikkain, joka alkaa kivalla akanvirtaharjoitteella edeten surffiaaltoon, joka tällä vedellä ei ollut pitävin mahdollinen. Aallon jälkeen seuraa kuuluisa Munahontto, joka kyllä purkaa vallan mainiosti tälläkin vedellä, mutta on sellainen että jos on ns. toukkaa päässä niin välttämättä sitä keulaa ei halua heti viedä tulevaan veteen. Vähemmällä vedellä on rauhallisempi, mutta aina se vähän sekavalta tuntuu. Hyviä lossausharjoitteita surffaajan oikealta vasemman puolen akanvirtaan. Jannella ei ollut toukkaa ja teki liikeentapaisiakin, ohessa pari kuvaa. Ja siellä oikean puolen haarassa on tällä vedellä hyvä buuffaushontto!

Plussaa: hyvä parkkipaikka, kultturimiljöö (junaratoineen ja kävelyteineen), munakas hontto, hyvä paikka kaivaa toukkaa päästä (siis pelon poistoon ihan  ok-turvallinen), ja sitäpaitsi taitaa olla ehtaa Jaani- designia!
Miinusta: aika kaukana


Janne vääntää


1 kommentti:

  1. munahonttoja ja melanvilauttajia!?! ootta aika outoja siellä keski-suomessa!

    VastaaPoista